Buku Terpilih BeritaKini 2015

Terkini

_________________________________________________________________

Thursday, September 13, 2012

Cara mengelakkan ketagihan Facebook

Gambar hiasan

Facebook, Twitter, Instagram, Youtube dan lain-lain lagi berjaya memberi pengaruh yang besar dalam hidup manusia. Golongan yang paling terkesan dengan teknologi-teknologi ini adalah golongan remaja yang masih bersekolah. 

Anak-anak dapat mengakses internet pada bila-bila masa dan di mana sahaja mereka berada. Zaman sekarang, mereka sudah begitu mesra dengan dunia Internet seperti Facebook, Twitter, Instagram dan sebagainya lagi. Dalam masa satu minggu, mereka menghabiskan masa lebih daripada 53 jam untuk berhibur dalam internet tanpa sebarang faedah. Jadi, mendaftarkan anak-anak/pelajar ke dalam laman web Pembelajaran Online adalah satu langkah terbaik. Selain daripada pengisiannya yang interaktif yang boleh meningkatkan keseronokan belajar, ibu bapa juga dapat memeriksa latih tubi para pelajar secara online dan SMS tidak kira di mana jua.

Oleh itu, dekatkanlah anak-anak anda dengan Pembelajaran Online yang berkualiti. Itu menjamin peningkatan prestasi para pelajar. Untuk mendapatkan maklumat lanjut Pembelajaran Online di Malaysia, 

1 comments:

NUR said...

thank you for sharing..
dari blog NUR

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Artikel Paling Popular

 

BeritaKini Design by Insight © 2009