Buku Terpilih BeritaKini 2015

Terkini

_________________________________________________________________

Saturday, May 5, 2012

Pendedahan siapakah Aidid Muaddib?

Blog Anti MLM iaitu Aidid Muaddib sekarang ini kelihatan sunyi, tiada post terbaru. Post terbaru mengenai Amanah Saham Satu Malaysia telah dibuang tanpa sebarang notis. Dikhabarkan telah diambil tindakan oleh SKMM. Menariknya, kini terdapat dua buah blog yang mendedahkan siapakah identiti Aidid Muaddib. Walaupun begitu, terdapat beberapa kekeliruan dan kecurigaan dengan kedua-dua blog ini. Sebuah blog ini mendedahkan siapakah Aidid Muaddib, dan sebuah lagi cuba untuk mengelirukan pembaca. BeritaKiny pun tidak pasti apa yang berlaku.

Berdasarkan blog tersebut, ia menyatakan Aidid Muaddib adalah seorang doktor. Bagi BeritaKiny secara peribadi, mungkin juga Aidid Muaddib adalah seorang doktor. Dalam post-post yang lepas, Aidid pernah memuatkan laman2 journal dan mengupasnya. Ya, journal kesihatan memang sinonim dengan professional bidang kesihatan. BeritaKiny pun berada dalam bidang sains kesihatan. Namun begitu, semua khabar angin belum pasti lagi kesahihannya. Tambahan pula, Aidid masih berdiam diri.

Berikut adalah dua blog pendedahan tersebut.

I Know What You Did Aidid 

http://iknowwhatyoudidaidid.blogspot.com/ Tarikh akhir post 3 MAY 2012

I Know Who you Did Aidid. Tarikh akhir post 26 April 2012

http://iknowhoyouaidid.blogspot.com/

Semoga segalanya terjawab. Kalau diri sendiri rasa benar dengan dakwaan-dakwaan itu, haruslah tonjolkan diri. Tidak wajar menghukum semua MLM haram dan mempropagandakannya. Tidak adil.

Artikel Terbaru--> BeritaKini rasa hendak gelak pada Aidid Muaddib






17 comments:

Md Fuad Baharom is the real Aidid Muaddib said...

Aidid is realy scared after i exposed his identity as Dr Md Fuad Baharom. For your information this blog http://iknowwhatyoudidaidid.blogspot.com is the first blog and revealed the real identity of aidid muaddib which make him scared like death and Aidid response immediately by shut down his blog on the spot to delete information that showing his identity as a doctor in all of his previous entry. I got information that aidid handphone is 0122100674. I am not sure whether aidid still using this handphone number. You can try call him if you want. Thank to you for this entry. i like your opinion in this entry.

Anonymous said...

Biar la kat dia.!memng betul apa yang dia cakap pun

Anonymous said...

Dengar khabar aidid dah meniggal dunia tahun lepas....betul ker??

Anonymous said...

your english sucks.

buat je blog ko dalam bahasa melayu. sakit mata siot baca. grammatical error merata. damn la macai. zzzz

Anonymous said...

Salam.disyaki aidid sedang betkempen di fb. Nama page nya say no MLM.

Anonymous said...

berikan hak kebebasan berkarya kepada mereka. .yg korang dok takut sangat ngan Aidid Muaddib ni pasaipa? biar la dia mencurahkan isi hati dia kat blog dia. . .bukan ada unsur-unsur penghinaan kpd agama, bangsa & negara pon. . haha
ini sebenarnya kes takut pd bayang2 sendiri. Aidid hanya blogger biasa yg berkongsi pendapat & pemikiran beliau...then what r u did? I did.

Anonymous said...

Sebg org yg bergiat di dlm dunia kesihatan sy tau banyak yg dikatakan Aidid memang benar. Di mana pesakit2 yg terdiri dari golongan tua & kurang berpelajaran diperdayakan oleh produk2 yg tidak terbukti mampu menyembuhkan mereka. Malangnya ada di antaranya terlambat mendapatkan rawatan moden semata2 ingin mencuba produk2 ini shg meragut nyawa mrk. Jika keluarga anda yg diperlakukan demikian apakah perasaan anda

Anonymous said...

Saya juga bersetuju dengan aidid muaddib.mmg dia btndk sbg eye opener bagi ramai org.dan apa yg dia kata tntg ecpi itu ada kbnrnnya.sbb sy mengenali owner ecpi tu.

Anonymous said...

Saya setuju dgn tindakn aidid yg membuka mata org biasa spt sy yg kurang ilmu...
Dia tdk dpt 1 sen pun dr usaha dia..tapi mberi byk manfaat kpd byk golongan

Anonymous said...

masalahnya tak semua yang dia tulis tu betul..ada yang da jadi macam fitnah..kami pernah buat report polis pasal tulisannya pada 2010..kalau yang betul..betullah..kl semua MLM kat Malaysia ni tak betul suh je dia buat MLM dia sendiri..

Anonymous said...

I think it is really stupid and show stupidness for the person who fakely and desperately created a blog or any blog that againts other blogger like Aidid muaddib.Whoever aidid is, let him be.He just pointed what he wants to share and know about MLM,And for the person who desperately creating blog to againts aidid muaddib, i think that person is like dog that fears with its shadow.We are Malaysian.So lets give chances to everybody to express and share the informations among us.

Anonymous said...

jangan smpi aku tau org yg dedahkan identiti aidib. kalo aku tau, kalo x cacat ,mati je la org tu. sekian...

Anonymous said...

Aku x kisah pun siapa dia Aidid Muaddib.

Apa yg aku kisah adalah pembohongan yn nyata melalui skim MLM yg tumbuh mcm cendawan di Malaysia nie & seolah2 dinaungi sepenuhnya oleh KPDNKK yg sepatutnya menjaga hak2 pengguna!

Apa yg aku kisah adalah tentang malaun2 Melayu yg terus menerus hidup dgn menipu org Melayu. Betapa penguatkuasaan di Malaysia ini lemah. Betapa wang menjadi punca bg menghalalkan cara... WTF?

Aidid Muaddib. You blog may be gone, but were never forgotten. Whoever you are, wherever you are... I would like to say thank you!

Say NO to MLM! Your legacy lives on...

Anonymous said...

Nape nk wat gitu..dendamkah.....Memang betul la dia tulis ...baca dgn otak bukan hati....

Anonymous said...

Saya suka baca blog Aidid..dari perkara yg saya tak tahu saya jadi tahu....saya suka beli dan cuba suplemen baru so bila baca apa yg aidid tulis saya jadi sgt berhati2..apa yg dia tulis dia huraikan dgn jelas siap dgn fakta sekali...org yg takut je dok korek siapa dia..tak pun org yg memang kaki MLM...Terima kasih Aidid..anda 1 dlm seribu...

Samsiar Samsiar said...

walaupun baru tahu mengenai beliau,entry yg saya baca byk benar juak fakta

Anonymous said...

Knp takut dgn apa yg aidid dah lakukan...dia telah buka mata dan telinga org2 yg jd mangsa tipu. TQVM Aidid.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Artikel Paling Popular

 

BeritaKini Design by Insight © 2009