Terkini

___________________________________________________________

Saturday, January 7, 2012

Harapan Baru Untuk Penjara Sungai Buloh

9 Januari sudah semakin dekat. Politik negara sudah tertumpu kepada keputusan kes liwat MP Permatang Pauh, Dato’ Seri Anwar Ibrahim. Blogger kerajaan sedang menunggu masa untuk bersorak ‘Horreyyy’ manakala blogger pembangkang pula aktif membuat poster-poster kebebasan DSAI tanpa mengemukakan jawapan relevan dan kukuh kenapa perlunya peristiwa 901.

Perbicaraan antara Saiful Bukhari dan DSAI adalah perbicaraan dunia sains dengan dunia sastera. Siapa yang akan menang nanti? Sains atau sastera? DNA air mani atau penafian semata-mata? BeritaKini sudah mampu mengagaknya.

Peguam kepada DSAI, Karpal Singh sudah tidak mampu membelitkan lidahnya lagi. Beliau sendiri mengakui peristiwa liwat berlaku atas dasar suka sama suka. Soal Saiful rela atau tidak bukan lagi hal utama, yang penting mengapa pula si DSAI pun terlibat sekali?

Alhamdulillah, maruah BeritaKini masih lagi terjaga dengan tidak menyokong semberono salah seorang manusia yang Nabi Muhammad S.A.W tidak mengaku umat. Hadirnya DSAI ini ke bumi Malaysia memberi satu pengajaran dan hikmah yang besar. Seorang pemidato hebat bukanlah ciri utama untuk menjadi Perdana Menteri. Terlalu leka dengan dunia politik juga mampu membuka ruang kepada golongan yang ‘tidak ketahuan hala’ untuk memegang tampuk kepimpinan negara.  Seperti, kaum nabi Luth.

Keadilan untuk Saiful Bukhari. Semoga berjaya dunia dan akhirat. Begitu juga dengan DSAI, semoga bertaubat. Amin.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Artikel Paling Popular

 

BeritaKini Design by Insight © 2009