Buku Terpilih BeritaKini 2015

Terkini

_________________________________________________________________

Monday, November 7, 2011

Pujian melambung untuk MasterChef Malaysia

Bab-bab dunia makanan memang BeritaKini prihatin sebab BeritaKini memang terlibat dalam dunia pemakanan. Artikel sebelum ini lebih mengkritik/menegur Chef Johari, janggut dan jambangnya itu. Tapi, kali ini BeritaKini ingin memuji MasterChef Malaysia dalam mengendalikan program itu.

Perhatikan setiap episod MasterChef Malaysia, semua tutur kata peserta dan juri dilafazkan dalam Bahasa Melayu. BeritaKini rasa ringan kepala dan terasa ada identiti Masyarakat Malaysia dalam program tersebut. Berbeza dengan program realiti lain, yang selalunya menggunakan Bahasa Inggeris sebagai perantara. Habis segala budaya barat dan keseksian terlampau pula sengaja ditonjolkan (untuk program realiti TV nyanyian) lantas merosakkan agama, budaya bangsa dan negara.

Itu sahaja untuk kali ini. Sekadar meminati program MasterChef Malaysia.

*Apabila anda makan satay, pastikan anda memakan timunnya sekali. Satay yang dipanggang terdapat bahan kimia CARBON. Ia boleh meningkatkan risiko untuk tumbesaran kanser. Timun adalah antikanser. Ia meneutralkan kesan CARBON terhadap sel-sel dalam badan. (Agak am penerangan ini dari sudut biokimia, tetapi hal ini sudah terbukti secara saintifik)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Artikel Paling Popular

 

BeritaKini Design by Insight © 2009