Buku Terpilih BeritaKini 2015

Terkini

_________________________________________________________________

Sunday, August 14, 2011

Kasihan Puan Mismah

Puan Mismah
Siapa tidak terasa hati, tetiba sahaja nama diri sendiri dikaitkan dengan fitnah dan persepsi negatif. Tambahan pula nama dikaitkan dalam dunia politik. Dunia politik boleh menimbulkan pelbagai perkara. Itulah yang berlaku pada Puan Mismah. Mujur fitnah terhadap beliau tidak membawa kepada masalah keselamatan dirinya sendiri dan keluarga. Maklumlah, politik kekadang boleh membawa kecederaan dan kesusahan kepada mangsa keadaan politik.

Isu Puan Mismah sudah dijawab oleh Jabatan Pendaftaran Negara dan pihak berkuasa yang lain. Namun, masih ada pihak yang tidak puas hati dan terus mengaitkan Puan Mismah tanpa mengambil sensitiviti Puan Mismah dalam isu kewarganegaraan ini. Teruk sungguh perangai mereka. Sudahlah ter'kantoi', pihak portal internet yang memulakan isu ini pun 'buat-buat kelam' tanpa memohon maaf secara terbuka. Sedangkan nama Puan Mismah selalu diletakkan tajuk besar dalam berita dan blog mereka.

Lagi sekali, mujurlah Puan Mismah baik hati. Sepatutnya Puan Mismah saman sahaja pihak yang memfitnah beliau sebanyak 100XXX juta. Pasti boleh menang.*Bersyukurlah menjadi warganegara Malaysia. Alhamdulillah.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Artikel Paling Popular

 

BeritaKini Design by Insight © 2009