Buku Terpilih BeritaKini 2015

Terkini

_________________________________________________________________

Monday, January 12, 2009

Israel Bukan Manusia


Siapa yang memiliki pemikiran Israel wajarlah dikatakan gila. Pemerintahan kuno dan tidak bertamadun serta melampaui batasan minda yang waras sudah mampu menderitakan penduduk Palestin. Hakikatnya, Israel satu satunya Negara yang dibela Amerika Syarikat seolah-olah mereka membela binatang. Jika membalas serangan terhadap mereka , mereka akan mengganas secara ekstrem, tidak menghiraukan perasaan masyarakat dunia dan mengingkari PBB.
Binatang sepatutnya dibalas dengan perbuatan binatang juga. Israel tidak boleh dibiarkan berada dibawah sekutu besarnya Amerika Syarikat. Oleh itu, cara terbaik masa kini adalah memboikot barangan Amerika dan Yahudi. Namun, kempen tersebut hanya didengari di Malaysia shaja tetapi senyap di dunia Islam yang lain dan juga Negara bukan Islam yang menentang kekejaman Israel.
Memang munasabah apabila Hamas menolak rundingan damai dengan Israel kerana mereka tahu Israel tidak pernah Ikhlas dalam perdamaian. Begitu juga dengan rakyat Palestin, mereka sedar bahawa perdamaian dengan Israel tidak akan berhasil melihatkan Israel pun sudah mengingkari RESOLUSI GENCATAN SENJATA PBB. Mustahil untk Israel menghapuskan Hamas kerana selagi wujud rakyat Palestin selagi itulah Hamas terus wujud. Yang menyedihkan lagi keadaan, kerajaan kerajaan Islam di Asia Barat tidak cenderung menghulurkan bantuan kepada Palestin semata- mata ingin menjaga kepentingan Negara masing-masing dengan Amerika.
Sudah lebih 10 hari pencerobohan Israel terhadap Palestin namun masih tiada petanda mereka akan berhenti sebelum pilihanraya Israel. Hanya kerana inginkan kemenangan, mereka menceroboh palestin demi kemenangan Presiden mereka kononnya tegas dalam pentadbiran. Tidak ubah seperti perangai binatang yang memburu haiwan lain semata-mata ingin mengenyangkan perutnya sahaja. Rumusannya ISRAEL BUKAN MANUSIA.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Artikel Paling Popular

 

BeritaKini Design by Insight © 2009